Godnatt Mister Tom!

 
Igår var jag och hämtade ut ett bokpaket som äntligen hade kommit! Det innehöll bland annat en av mina favorit böcker genom alla tider; Godnatt Mister Tom. Som den bokälskare jag är spenderade jag en stor del av gårdagen med att läsa den igen.

Boken handlar om åtta åriga William som kommer till Mister Tom för att bo tills dess att London är säkert igen. Boken utspelar sig nämligen under andra världskriget och majoriteten av alla barn evakuerades ut på landsbygden för att undkomma bomberna. I Williams fall är det även hans mamma som han behöver komma undan ifrån. Mister Tom är en enstöring som egentligen inte vill ta emot något barn, men av någon anledning funkar det superbra mellan Tom och William. Boken forsätter sedan att berätta om hur Williams nya liv fungerar och vad som händer den dagen han ska återvända till London.
 
Har ni inte läst boken så gör det! Den är verkligen kanon!

När jag googlade på boken så upptäckte jag även att de har gjort en film av boken och att den finns på youtube. Blir kanske till och se den vid tillfälle.
 
 
 

Helgen - Allt för Hälsan

 
Igår var jag och Sara på Allt för Hälsan -mässan. Vi började med att gå runt bland behandlingarna och relax avdelningen. Där fanns en hel del SPA och hälsoresor, men även att man kunde testa på behandlingar. Vi valde och ta en ansiktsbehandling och trots att vi fick den mitt bland allt folk på mässan så somnade jag nästan.

Vi gick även och lyssnade på Shirley Clamp som promotade sin nya bok. Det var sådär då hennes presentation var väldigt rörig, men hennes bok var jättefin med en del goda recept i viktväktarstuk.
 
En annan föreläsning som vi var på handlade om att bli sin egen hälsoinspiratör. Den var riktigt bra och även om det inte var något nytt hon pratade om så är det bra och bli påminnd. En sak som hon nämnde som viktigt när det gäller och ändra sin livstil var att bli medveten om de omedvetna vanorna. För att träna sig på att identifera dessa kan man börja med något så enkelt som att fundera på vilken sko man tar på sig först, vilken sida i munnen börjar man på när man borstar tänderna.
 
 

Snoddas (aka Kärleksmums)

 
Till förra helgen gjorde jag Snoddas (aka Kärleksmums) efter ett recept från min mormor. Här kommer det:
 
Ingredienser
 
Kaka
150 gr margarin
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
 
Glasyr
75 gr margarin
2 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
 
Kokosflingo
 
Gör så här:
Smält margarin och vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna med mjölk och det smälta margarinet. Bröa en smord långpanna (30*40). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
 
Glasyr: Smält margarin. TIllsätt övriga ingredienser under omrörning. Bre glasyren snabbt på kakan och strö på kokosflingorna.
RSS 2.0