Laktosfri Cheesecake med oreokex

 
Igår kväll gjorde jag en laktosfri Cheesecake med oreokexbotten. Ursprungsreceptet kommer från bloggaren "Bakverk och fikastunder" på femme.se, men jag gjorde om det lite grann för att passa min smak och mage.
 
Ingredienser:
 
Botten
200 gr oreokex (OBS! Är laktos i krämen)
50 gr flytande laktosfritt smör
 
Cheesecakesmeten
300 gr laktosfri färskost
150 gr laktosfri creme fraiche
0,75 dl socker
1,5 dl laktosfri vispgrädde
en hel vaniljstång
 
Dekoration
Laktosfri grädde
Frukt
Oreos
Strössel (är det gula på bilden)
 
Gör så här:
Mixa kakorna i en mixer och blanda ihop med det flytande smöret. Pressa ut massan i en form med löstagbar kant på ca 24 cm. Låt stå i kyl i ca 45 min.

Vispa ihop socker och färskost till en jämn smet. Rör ner frön ifrån vaniljstången. Vänd ner creme fraichen. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Häll smeten över oreobottnen och ställ in i frysen i minst 5 h. Ta fram den någon timme innan servering om man inte vill äta den som glass.

Dekorera med spritsad grädde, frukt och oreos.

Piffa upp en muffins snabbt

 
Ett tips som jag vill dela med mig är hur man tar en vanlig muffins (i mitt fall bananmuffisarna" och gör dem så här fina på två sekunder. 
 
Det man behöver är en tub med kristyr och en burk med strössel. Kristyren finns i massa olika färger så det är bara och välja vilken. Jag tycker bäst om vit och rosa. Strössel finns ju också i massa olika former och färger. Ta tuben med kristyr och ringla över muffisen och strössla och volà har du en dekorerad muffins.
 

Glutenfria bananmuffins

 
Idag bakade jag bananmuffins. Jag utgick från ett recept på baka.se, men gjorde om det så att det skulle passa mig och det jag hade hemma.
 
Recept på gluten- och laktosfria bananmuffins:
ca 12 st stora
 
Ingredienser:
2 st bananer som är mjuka
1 dl flytande margarin
2 dl strösocker
2 st ägg
4 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 msk laktosfri creme fraiche
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sedan bananerna, flytande margarinet och sockret pösigt med en elvisp (för att få en bra smet. Tillsätt äggen och vispa. Ha i resterande ingredienser och rör ihop smeten. Fördela i muffinsformarna. Man kan med fördel göra mindre och då få runt 20 st. Om man vill ha dem lite toppiga så använd en muffinsform. Grädda cirka 10-15 minuter.
RSS 2.0