Den andra systern Boleyn

Ikväll blev det DVD film som gällde då TV utbudet var ganska dåligt. Jag hade ju lånat film på bibblan så ikväll blev det en av dem. Jag valde att se "Den andra systern Boleyn" och den var helt okej. Den var mycket välgjord, men den var lite seg. Jag hade valt att klippa ner den lite för den var nästan 2 timmar. Det är väldigt hemskt att det gick till så förr i tiden, att flickor blir bortgifta mot sin vilja för att familjen ska gynnas.

Filmen handlar om Anne och Mary Boleyn. Deras morbror jobbar nära kungen och märker att kungen är missnöjd med drottningen då hon inte kan föda en son. Så han bjuder in kungen till familjen Boleyn för att systrarna ska kunna ta hand om kungen så att de kan föda honom söner oich då får familjen rikedom. Detta går ju inte så bra för det är mycket fram och tillbaka mellan vem av systrarna som han egentligen vill ha. Kan man sin historia så vet man ju hur det hela slutade...

Jag ger den 3 annor av fem möjliga.

31 augusti

Imorse vaknade jag upp och bestämde mig för att ta en lugn morgon. Jag läste GP innan det var dags för frukost. Helt plötsligt fick jag ett SMS om Skype från min pappa och så "åt" vi frukost tillsammans precis som om jag hade varit hemma. Tänk vad man kan göra med internet, dator och Skype! Har ni inte använt Skype så är det läge att göra det... Helt fantastiskt uppfinning!

Efter det blev det disk och så tog jag bussen ner på stan. Det blev lite shopping i Nordstan. Jag köpte bland annat en ny klocka för min gamla har gett mig ett fult och elakt exem och så har jag även köpt en till lägenhet, det blev avtorkningsbara underlägg, ett par nya pumps, förvaring till mina pärlor och några krokar. Jag köpte även dynor till stolarna men de passade inte så jag måste åka ner och lämna igen dem.

Franska kurs

Okej.. Så jag kom iväg till min franska prova på gång på folkuniversitetet. Det var väldigt spännande då läraren inte dök upp! Så de ringde in en annan lärare och så fick vi en improviserad lektion i franska konversation. Den gick ut på att hon först pratade om kursen och sedan fick vi intervjua varandra och presentera varandra inför gruppen. Den jag skulle intervjua kunde bara lite svenska då han kom från Marocko (!) och var bara i Sverige för att plugga och sedan skulle han flytta tillbaka till Marocko. Jag undrar dock varför han skulle ta kursen... Men det gick bra och prata lite även om det känns som att orden fastnar i halsen. Jag har dock bestämt mig för att anmäla mig till kursen. Det är sex gånger och är tre timmar i veckan och verkar kul. Varje gång är det olika teman som vi kommer att diskutera, men märker läraren att något grammatiskt saknas hos oss så kommer hon att ta upp det.Efter det blev det spårvagn och buss hem och nu är det CSI New York!
RSS 2.0