Trevlig Valborg!Önskar jag er alla! Själv har jag firat Valborg med en mysig lunch och nu ikväll blir det mys framför TV:n.

Visste ni detta om Valborg?

* Traditionen grundar sig på den hedniska högtiden
* Men sedermera blev den baserad på kulten av den helige Valborg som var emot häxtro och onda andar. Valborg blev ett helgon efter sin död.
* Den kristna tron hävdar att eldarna var ett sätt att skrämma bort häxor och onda andra
* Idag förknippar vi Valborg med att våren äntligen är här

Så många förklaringar för en och samma högtid.

Kunglig update

Igår var det en stor dag i England när Kate och William firade ett år som gifta. Jag kommer fortfarande ihåg bröllopet som igår. Det var så otroligt vackert. Så jag säger Grattis till dem!För oss svenskar är ju idag inte bara Valborgsmässoafton utan också kungens födelsedag. Det firades ju såklart, men det var prinsessan Estelle som fick mest jubel. Så söt:

(Video från aftonbladet.se)

SöndagsfikaIdag på förmiddagen har mamma och pappa varit över och fikat. Jag passade på och baka muffins med blåbär i. Tycker det är så kul och baka, men man vill ju har ett tillfälle för att göra det. Muffinsformarna har jag hittat hos lagerhouse och de söta blommorna kommer från USA.

Nu på eftermiddagen blir det till att läsa och ta det lugnt, kanske en springtur. Jag har nämligen anmält mig till Vårruset och skulle därför vilja springa hela i år. Men för att lyckas måste man ju träna...
RSS 2.0