SkogspromenadIdag bestämde jag och Sara oss för att gå ut i skogen och plocka svamp. Jag har varit sugen på det jättelänge, men det har inte funnits tid till det förrän idag. Vi gick runt i skogen nästan en timme innan vi hittade fyra små kantareller, men vi hittade lite svamp i alla fall. Jag blev dock lite besviken för alla pratar ju om hur mycket svamp det finns, men uppenbarligen inte i vår skog. En härlig promenad blev det i alla fall.

Grattis Tessan! VM-guld!

Äntligen slog hon till! Grattis! Så härligt att se hennes glädje efter målgången och i intervjun efteråt.

Video från Svt Play:


Tre dagar, Tre filmerI torsdags kväll när jag och Sara var och handlade blev vi superfilmsugna och därför hyrde vi kärlekskomedin "Life as We Know It". Den handlar om ett par som har två bästa vänner som de ber vara gudföräldrar till deras barn. Problemet är att de inte tål varandra och i filmens inledning är de riktigt elaka mot varandra. Men vad händer? Jo, barnets föräldrar dör i en bilolycka och därför måste gudföräldrarna ta hand om barnet tillsammans. De flyttar in i huset och genast börjar deras liv och olika förhållningssätt visas. En riktigt rolig komedi som jag kan rekommendera. Det fanns många scener som jag skrattade högt åt och huvudrollsinnehavarna är kanonbra.

Den andra filmen som vi såg i fredags kväll var "Black Swan". Det är ju en film som tillhör listan på måste-filmer och detta mycket på grund av att Natalie Portman fick en Oscar för den. Filmen handlar om en ballerina som får rollen som Svandrottningen i balettuppsättningen Svansjön. Man får sedan följa henne i sin kamp för att lära sig koreografin, bekämpa de inre demonerna, hennes mamma och de andra balettdansöserna. Jag tycker att filmen är helt okej och jag kan förstå varför hon fick en Oscar för filmen, men den är väldigt konstig och småäcklig. Det är svårt att hålla isär vad som sker i hennes huvud och vad som är på riktigt. Men helt klart värd att se.

Den tredje filmen blev gårdagsfilm och det var den första Wallstreet filmen. Den handlar om Bud Fox som är en aktiemäklare som drömmer om att bli som sin idol Gekko. I början av filmen är Bud ingenting utan han hankar runt med att sälja aktier till änkor och andra smårika personer. Men så en dag efter mycket envishet får han träffa sin idol Gekko och lyckas sälja på honom en vinstgivande affär genom att berätta om ett insider tips som han fått från sin pappa. Därefter anställer Gekko honom som sin aktiemäklare och genom lite småskumma affär blev Bud någon att räkna med, men håller korthuset för evigt? Detta är en film som jag tycker man måste se. Den var kanonbra. Det kan vara lite svårt att hänga med om man inte är riktigt insatt i den ekonomiska världen, men riktigt bra. Det händer saker hela tiden och det är en bra dialog. Sedan visar den lätt på dilemmat mellan girighet, moral och kärlek.
RSS 2.0