Vandring i gamla stan

 
Efter båtturen blev det en vandring i gamla stan. Något som finns jättemycket i Berlin är björnar. Inte riktiga, men massor av statyer, leksaker och monument. Vi minns ju också vår favorit isbjörn Knut... Jag såg bland annat en helaffär med bara nallar i varierande storlekar och färg. Så gulligt!
 
Vi passade också på att äta vid floden och denna gång blev det tysk mat. En schnitzel ska man ha i Tyskland! Så smarrigt.

Hälsning från båtturen

 
På lördag förmiddag var vi in till stan för att åka båttur genom Berlin. Det var en riktigt bra tur där man fick se öst till väst och samtidigt lyssna på historien. På mitten bilden är det Domen (typ en domkyrka) som vi dag 2 var upp i. På nedersta bilden är det Tysklands riksdag som syns. Att det var varmt och soligt gjorde inte saken sämre.
 
Något som man dock ser överallt är minnesmonument över Berlinmurens tid och just vid floden finns det många eftersom många var så desperata att de försökte simma över till Väst. Dock lyckades knappt någon...
 

En mycket god middag i Berlin!

 
Efter en eftermiddag med härlig shopping så blev det till att ta på sig fin kläderna och bege sig iväg till en italiensk restaurang. Jag älskar italiensk mat och lasagnen, som jag valde, var kanongod!
 
Därefter tog vi oss inåt stan, men undvek Brandenburger Tor eftersom det var en festival liknande stämning då Tyskland spelade kvartsfinal i EM. Vi satte oss istället på Alex och tog en glass inne i nybyggda Sonycenter.
 
 
Det blev även någon drink för att fira att Tyskland vann! Vi fick också höra det hela natten då tyskarna firade hela natten lång....
RSS 2.0