Dag 5: New YorkMums! Idag blev det smoothie och pannkakor med frukt till frukost. Kanongott och en perfekt uppladdning inför Empire State Building. För det var nämligen dagens mål. Det började dock med att vi fick stå i kö i två timmar för att komma upp men väl där uppe var det fantastiskt.


Därefter blev det lunch på ett snabbmatställe; Two slices of pizza! Om ni åker till USA så prova pepparoni pizza, den är kanongod.Efter maten väntade ett äventyr. Vi skulle åka taxi. Vi hade nämligen letat fram adressen till Ladurée i New York och tänkte ta en taxi dit eftersom vi inte hade någon aning om hur man tog sig dit. Så jag vinkade in en taxi på bästa filmmanér och vi åkte nästan hela madison avenue. Väldigt New Yorkit om jag får säga det själv.Väl framme så väntade den underbara världen av Ladurée och macaroons. Denna gång valde jag en lila ask och smakerna; vanilj, hallon, pistasch *2, kanel och svartvinbär.
Sedan gick vi neråt och tittade på alla de fina butikerna och drömde om den dagen vi har råd att köpa något från dem. Alla affärer hade fortfarande fina julskyltningar kvar och det var riktigt fint och se. I New York verkade de gilla julgranar för överallt hade de satt upp kanonfina granar. Vi gick också förbi Rockerfeller center och the Plaza hotell.
Efter vår promenad neråt tog vi tunnelbanan till Bleeker Street för att hitta Magnolia Bakery. Dock hamnade vi i fel del av gatan så det blev nästan en timmes promenad genom village områdena. Det var riktigt fint och det fanns mycket restauranger, lägenheter och butiker. Bland annat hittade vi en butik som sålde svenskt godis. Väl framme vid Magnolia Bakery var det kö innan vi fick komma in och köpa de fantastiska cupcakes.
På kvällen blev det en tur till hotellbaren: Top of the Strand som har baren längst upp på en takterass med öppet tak. Där har man sedan utsikt över Empire State Building. Självklart blev det en cosom som ju är New York drinken nummer 1.


Dag 4: New YorkDagen började såklart med frukost och idag var det dags att testa bagels! Jag valde även att ta en yoghurt till min bagel med cream cheese och blåbärssylt. Sedan begav vi oss av till Victoria Secrets för att Sara skulle köpa en parfym till en arbetskamrat, men det slutade med att vi kom ut med totalt tre stora kassar! Det hade vi inte räknat med för vi skulle nämligen på en busstur. Men sagt och gjort, det gick lätt och hitta till bussen även om vi flera gånger på vägen blev stannade och folk frågade om vägen till Victoria Secret. Jag och Sara hade bokat in oss på en TV och filmbusstur runt Manhattan. Vi hade en kanonbra guide som också jobbade som skådis. Vi fick se massa olika scener från Gossip Girl, Ghost Busters, Sex and the City, I am Legende, Vänner etc. Det var en kanonbra tur och förutom alla berömda sevärdheter så såg man också mycket av Manhattan och mycket av det "vanliga" områderna som man som turist kanske inte direkt ser. Det var under den här turen som jag verkligen kände att New York är en mysig stad.Vid Washington Square som bland annat har synts i I am Legende, Vänner etc. Området tillhör New York University och är det inofficiella campuset. En mysig park helt enkelt. Bakom parken fanns också några hus som är populära för filmkaraktärer att "bo" i. Till exempel bor Will Smith i ett av huset i I am Legende. En film som tog lång tid att spela in i New York eftersom han är ensam kvar i New York, men hur ofta finns det inga människor i New York?

Här är vi framför Vänner huset. Huset var mycket mindre i verkligheten än på TV och det berodde på, enligt vår guide, att de filmar det på ett speciellt sätt för att få det att se större ut. Balkongen som finns i avsnitten är fejk för huset har inga balkonger! Utan varje gång de går ut på balkongen i serien är de i verkligheten i en studio i LA! Mittemot ligger Ross hus och även det var lite skillnad från serien. Men det var så kul att se detta.

Efter bussturen bestämde vi oss för att gå i Central Park. Det var ganska overkligt för när man går in i parken tystnar trafiken och det är som en helt annan värld. Men varje gång som man tittar upp ser man skyskrapor och man påminns av att vara i New York. Vi började med att gå till "The Boathouse" som syns i många filmer och serier. Där satte vi oss framför brasan och drack varm choklad. Eftersom det var kanonmycket folk så trängde vi oss ner brevid ett trevligt amerikansk par som vi började prata med. Ett ytterligare plus för amerikaner för att de är så öppna och pratsam.
Efter att ha gått och gått genom hela Central Park kom vi äntligen fram till målet; skridskorinken. Vi skulle nämligen åka skridskor i Central Park! Jag var ganska nervös för jag hade inte åkte skridskor på tio år, men väl på isen så tog det bara några varv innan man var tillbaka i gammal "god" form. En timme åkte vi och trots att mina fötter protesterade rejält var det kanonkul.Efter den här fullspäckade och roliga dagen så var vi ganska trötta så det fick bli en hamburgare innan det var dags att sova.

Dag 3: New YorkEfter att ha börjat dagen med en american breakfast (stekt ägg, kalkonbacon och french toast) gav vi oss iväg för en båttur runt Manhattan samt frihetsgudinnan.
Efter båtturen blev det en tur till Starbucks och sedan var det dags för shopping igen. Den här gången blev det Forever 21s stora butik (4 våningar) vid Times Square. Där inne spenderades en hel del tid och vi kom såklart ut med några kassar med fina kläder. Efter det åkte vi tillbaka till hotellet, men på vägen till tunnelbanan träffade vi på lite Disneyfigurer.Det är en sak som jag verkligen gillar med New York och USA i allmänhet att det är ingenting som är konstigt. Allt finns och det finns ett stort urval av saker, man kan få det man själv vill helt enkelt. En annan sak som jag dock inte gillar med USA är dricksen. Det kändes svårt och veta hur man skulle göra och i vissa situationer kändes det obekvämt.

På kvällen åkte vi till Little Italy där de hade julpyntat kanonfint. Alla dekorationer gick i grönt, rött och vitt. Det verkar också vara ett populärt område för mat för det tog tid innan vi hittade en restaurang som hade plats för två hungriga svenskor. Men maten vi fick var riktigt god.RSS 2.0