Barcelona 30 dec = Dag 2

Idag var det dags för den första hela dagen i Barcelona och vi började morgonen med att äta en riktigt bra hotellfrukost. Efter det promenerade vi ner till hamnen och köpte biljetter till Hop On Hop Off -bussarna. Barcelona är en stor stad med alla sina sevärdheter utspridda så vill man se allt så är bussarna kanonbra! Vi började med den röda turen som tog oss upp på berget Montjuce.
 
 
Det var också här uppe som OS- 92 utspelade sig så vi fick en bra insyn i alla arenorna och även OS-facklan.
 
 
Sedan bar färden neråt igen och bort mot Plaza Espanya; där bland annat vi spenderade nyårsafton vid den magiska fontänen. Det finns även en gammal tjurfäktningsarena som numera är ombyggd till ett shoppingcenter. Vi bestämde oss för att hoppa av bussen när vi såg ett stort shoppingcenter och Starbucks.
 
 
Efter massa shopping på bland annat Primark så tog vi bussen till slutstationen, Plaza Catalonia. Här fanns det, som på många andra ställen, en fantastisk fontän. Under julen kunde man också åka skridsskor i ett jättetält som de satt upp. Vi gick dock på C&A och Sephora innan vi promenerade nedför La Rambla. Väl tillbaka på hotellet så gjorde vi oss i ordning och gick ut och åt Tapas på en restaurang i närheten.
 
 
Enligt guidboken är detta några av favoriterna när det gäller Katalansk Tapas. Jag kan verkligen rekommendera Tapas och det är en utmärkt förrätt om man bara väljer en. Godaste, enligt mitt tycke, var melonen och skinkan.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0