Dag 4: New York



Dagen började såklart med frukost och idag var det dags att testa bagels! Jag valde även att ta en yoghurt till min bagel med cream cheese och blåbärssylt. Sedan begav vi oss av till Victoria Secrets för att Sara skulle köpa en parfym till en arbetskamrat, men det slutade med att vi kom ut med totalt tre stora kassar! Det hade vi inte räknat med för vi skulle nämligen på en busstur. Men sagt och gjort, det gick lätt och hitta till bussen även om vi flera gånger på vägen blev stannade och folk frågade om vägen till Victoria Secret. Jag och Sara hade bokat in oss på en TV och filmbusstur runt Manhattan. Vi hade en kanonbra guide som också jobbade som skådis. Vi fick se massa olika scener från Gossip Girl, Ghost Busters, Sex and the City, I am Legende, Vänner etc. Det var en kanonbra tur och förutom alla berömda sevärdheter så såg man också mycket av Manhattan och mycket av det "vanliga" områderna som man som turist kanske inte direkt ser. Det var under den här turen som jag verkligen kände att New York är en mysig stad.



Vid Washington Square som bland annat har synts i I am Legende, Vänner etc. Området tillhör New York University och är det inofficiella campuset. En mysig park helt enkelt. Bakom parken fanns också några hus som är populära för filmkaraktärer att "bo" i. Till exempel bor Will Smith i ett av huset i I am Legende. En film som tog lång tid att spela in i New York eftersom han är ensam kvar i New York, men hur ofta finns det inga människor i New York?





Här är vi framför Vänner huset. Huset var mycket mindre i verkligheten än på TV och det berodde på, enligt vår guide, att de filmar det på ett speciellt sätt för att få det att se större ut. Balkongen som finns i avsnitten är fejk för huset har inga balkonger! Utan varje gång de går ut på balkongen i serien är de i verkligheten i en studio i LA! Mittemot ligger Ross hus och även det var lite skillnad från serien. Men det var så kul att se detta.

Efter bussturen bestämde vi oss för att gå i Central Park. Det var ganska overkligt för när man går in i parken tystnar trafiken och det är som en helt annan värld. Men varje gång som man tittar upp ser man skyskrapor och man påminns av att vara i New York. Vi började med att gå till "The Boathouse" som syns i många filmer och serier. Där satte vi oss framför brasan och drack varm choklad. Eftersom det var kanonmycket folk så trängde vi oss ner brevid ett trevligt amerikansk par som vi började prata med. Ett ytterligare plus för amerikaner för att de är så öppna och pratsam.




Efter att ha gått och gått genom hela Central Park kom vi äntligen fram till målet; skridskorinken. Vi skulle nämligen åka skridskor i Central Park! Jag var ganska nervös för jag hade inte åkte skridskor på tio år, men väl på isen så tog det bara några varv innan man var tillbaka i gammal "god" form. En timme åkte vi och trots att mina fötter protesterade rejält var det kanonkul.



Efter den här fullspäckade och roliga dagen så var vi ganska trötta så det fick bli en hamburgare innan det var dags att sova.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0